Новини

Звернення до глядачів та Департаменту культури КМДА

Дорогі наші глядачі, колеги, друзі! Сьогодні ми звертаємося до Департаменту культури КМДА з вимогою щодо призначення директоркою-художньою керівницею Театру на лівому березі нашої колеги, заслуженої артистки України, Олесі Жураківської.

Відповідний лист зранку надіслано на електронну пошту Департаменту, також друковану версію сьогодні буде передано представнику КМДА.

Олеся працює в нашому театрі з 2002 року, є провідною акторкою театру, нагороджена Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня, лауреаткою всіх можливих театральних премій. Вона – гарна подруга не лише для нашого театру, але й для індустрії загалом. Вже тривалий час пані Олеся опікується Будинком ветеранів сцени та є керівницею напряму соціальної політики НСТДУ. Вона відповідає усім людським й кваліфікаційним вимогам щодо кандидатів на призначення на керівну посаду.

І позиція свідомої частини колективу, яка здатна об’єднуватися «за», а не «проти», щодо кандидатури пані Олесі є одностайною. Впевнені, що і ви підтримаєте наше звернення.

Чому ми вирішили вийти з такою пропозицією. Вчора мережею ширився матеріал зі звинуваченнями з боку деяких працюючих та вже непрацюючих наших колег. З іменем конкретної людини, яку б вони хотіли бачити на чолі нашого театру. Вилився потік неправди та негативу, який не відповідає дійсності. Це типовий «вброс» і приклад того, з чим ми намагаємось боротися і чого не має бути в правовому суспільстві – фейків, дезінформації, маніпуляції.

Хочемо зауважити, що в матеріалі була відображена позиція трьох (!) працівників театру, не більшості колективу.

На відміну від підписантів цього пасквілю, більшість колективу готова боротися за європейське майбутнє театру, за розвиток і рух вперед. Ми підемо до кінця, і захищатимемо театр та усіх нас від тих, хто хоче відкату в старі часи.

Три роки в нашому театрі відбувається трансформація – його стратегії, візії та системи. Наша мета – створення потужного театрально-мистецького майданчика, який може бути серед лідерів української театральної спільноти та й водночас потужним гравцем на мапі європейського театрального світу.

Ми впевнені, що Олеся Жураківська, що несе в собі надлюдську силу та любов, як директорка-художня керівниця Театру на лівому березі продовжить рух театру вперед.

Ми дуже розраховуємо, що у разі необхідності ви разом з нами станете на захист театру.