Афіша подій

повернутись до афіш
Початок вистави 15:00
Ціна квитка 350 грн
Романтика

Мова вистави - українська. Увага! У виставі звучать фрагменти російськомовних пісень. Це - режисерське бачення, яке виправдано контекстом, персонажами та часом. Жодних коштів за використання композицій під час вистави виконавцям та авторам не йде

Додаткова інформація - У виставі лунають гучні звуки та постріли

Тривалість - 1 год. 20 хв.

Жанр - Тихий трилер

Прем'єра - 15 червня 2019 року

Автор - Микола Хвильовий, сценічна редакція Олександра Середіна за мотивами новели "Я (Романтика)"

Режисер - Олександр Середін

Художниця - Олеся Головач

Звукорежисер - Станіслав Ломаковський

Художниця зі світла - Тетяна Кислицька

Помічниця режисера - Тетяна Хоменко

Продюсери проєкту - Стас Жирков

- Тамара Трунова

Як стається так, що молоді, талановиті, закохані, світлі люди зустрічаються зі злом і чому воно отримує над ними владу? Нас виховують, плекаючи цінності добра, моралі та любові – тоді як стається так, що в історії людства трапляються страшні періоди війн, терору, масових вбивств? Режисер спонукає глядачів зробити припущення, пофантазувати на тему подій, що відбулися до та після описаної в творі «Я (Романтика)» історії. Сюрреалістичні, абсурдистські фрагменти минулого героїв: Андрюші, доктора Тагабата, матері – допомагають глибше зазирнути в п’єсу та відчути психологічний стан головного героя, з усією роздвоєністю його душі в протиборстві добра та зла: «Я — чекіст, але і людина».

Олександр Середін, режисер, драматург:
«Це вистава для тих, хто не чекає від театру моралізаторства, повторення добре відомих істин. Я вважаю, що театр, в першу чергу, має провокувати глядача на емоції. Нові чи давно забуті. Перша частина вистави — новели, які створюють всередині глядача психологічний стан схожий на відчуття головного героя “Романтики”. Коли у виставі ці п’ять новел пройдені, – в просторі сцени, не літератури, – стає значно зрозуміліше першоджерело, з’являється правильне відчуття шостої частини, яка базується на тексті Миколи Хвильового».

Юрій Володарський, критик, журналіст, публіцист:

«Постановка Середина представляет собой торжество абсурдистской эстетики над скучной конкретикой и дает такой широкий простор для трактовок, что Хвылёвому и не снилось».

Вікторія Федоріна, головна редакторка KyivDaily:  

«Хвылевой появляется не сразу, но все, происходящее на сцене вызывает не скуку, а удивление. Потому что происходящее на сцене — уместно. Хвылевой наступает вдруг, сразу под дых. Оказавшись с ним один на один, понимаешь — только так Хвылевой сам себя и поставил бы. Середин — умный отстраненный режиссер, минимальными подручными средствами  (все они — театральные) показавший жизнь чека, ужас, одиночество, болезнь, несчастье века».

Актори

Жінка, вихователька, матір, доктор Тагабат, медсестра
Я, зек, дитина, монахиня, Дегенерат, доктор Тагабат
Я, зек, дитина, монахиня, Андрюша, доктор Тагабат
Я, зек, дитина, Андрюша, доктор Тагабат
Я, зек, дитина, монахиня, Андрюша, хворий, Дегенерат, найжорстокіший
Я, зек, дитина, монахиня, Андрюша, лікар, обиватель